Modele custi iepuri din lemn

Cele mai bune custi pentru iepure sunt cele construite DIN Sarma groasa, SuData sau impletita-PLASA de Sarma. Custile DIN Sarma sunt mai rezistente decat custile din lemn si sunt mai igienice pentru ca sunt mai usor de curatat. De asemenea, datorita rezistentei in timp, sunt Practic mai ieftine decat cele din lemn. Pentru ca Vara urechiații să nu se simtă ca în cuptor, iar iarna să nu înghețe de podea sau pereți, cel mai bine ar fi să nu folosiți Metal la executarea adăposturilor. Asigurați-vă că toate detaliile sunt netede, altfel înlăturați orice défaut al plasei și șlefuiți lemnul cu hârtie abrazivă. Locul Ideal pentru o cusca de iepure este unul ferit de Soare, Dar Si protejat de frig in timpul iernii. Iepurii au nevoie de o Temperatura cuprinsa intre 14 si 24 de grade Celsius, iar locul in care sunt amplasate custile este foarte important pentru ca aceste conditii sa fie indeplinite. Culcusul iepurilor se face dintr-un Strat de Talas, peste care se Pune un Strat de paie. Cele de Secara sau orz absorber mai bune absorbante decat cele de Grau.

Iepurii rontaie paiele, ASA ca trebuie sa aveti Mereu o cantitate suficienta sa completati. Peretele DIN față este cel Care lasă o mai mare Libertatea, iar Când cușca are un singur compartiment, jumătate sau o mai mare parte, DIN stânga lui se recomandă a fi DIN plasă de sârmă PE cadru de lemn. În cazul cuștilor cu Două compartimente, doar peretele DIN stânga se recomandă a fi deschis, adică cu plasă de sârmă, în timp ce compartimentului DIN dreapta, pentru a fi mai ferit, va avea perete frontal DIN scândură. Pardoselile pe care se întreţin iepuri de casă trebuie să fie în aşa fel proiectate şi întreţinute încât să asigure confort animalului şi să nu-i provoace răniri. În Creşterea iepurilor se pot folosi pardoseli cu ochiuri (de sârmă sau de Plastic), compacte sau Astuce grătar de lemn. Ochiurile pardoselii Tip reţea de sârmă pot avea forma pătrată (19 x 19 mm) sau rectangulaire (75 x 12,5 mm). Diametrul SÂRMEI trebuie să fie, în medie, de CIRCA 2, 64 mm, limita minimă fiind de 2 032 mm. Custile pentru iepuri trebuie sa fie prevazute cu hranitori si adapatori. Mancarea si recipientele pentru APA nu trebuie puse PE podeaua custii, pentru ca ele pot fi rasturnate si se pot murdari. Asadar, Solutia este ca adapatorile si hranitorile sa fie fixer pe unul dintre peretii custii, la o inaltime de CIRCA 10 cm de podea. Suprafaţa pardoselii trebuie să fie suficient de Mare, astfel încât să permită Mişcarea în CERC a iepurelui, precum şi consumul de apă şi de hrană fără dificultate.

Codul de Recomandări privind Bunăstarea Iepurilor élaborat de Ministerul Agriculturii, Pisciculturii şi Alimentaţiei DIN marea britanie (sursa www.defragov.uk) consemnează cerinţele minime privind suprafaţa pardoselii alocate în Creşterea iepurilor în cuşti şi ţarcuri. Orice cusca pentru iepuri trebuie sa AIBA cel Poutine trei pereti dintr-un Material compact, de obicei lemn (Scandura). Al patrulea perete, cel din FATA, fie lipseste complet si exista un Loc ingradit in FATA custii unde animalele pot IESI, fie este vorba despre un perete prevazuta cu PLASA de Sarma Custile multicompartimentate sunt prevazute cu un compartiment separat pentru odihna Si hranire. In cazul in care cusca este multicompartimentata, este suficient ca doar peretele DIN FATA si USA sa fie realizate DIN plase de Sarma PE cadru de lemn.

Comments are closed.